Menu

Toenemende drukte

Toenemende drukte

Nav. toenemende drukte in onze huisartsenpraktijk (toenemende zorgnood, afnemend aantal huisartsen,…) vragen we uw begrip met betrekking tot oplopende wachttijden aan de telefoon en tijdens het spreekuur. De artsen doen hun uiterste best om alle patiënten op te vangen maar we vragen aldus uw begrip voor eventuele vertragingen. 

U zal ook merken dat er minder online afspraken beschikbaar zijn. Heeft u een dringende vraag of afspraak nodig? Gelieve dan telefonisch contact op te nemen. De secretaresse zal ook vragen naar de reden van uw afspraak, dit om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. 

Hieronder volgen nog enkele tips:

  • Een afspraak nodig voor een geplande controle? Wacht niet te lang om deze vast te leggen.
  • Ga voor elke consultatie na of u nog voorschriften nodig heeft voor uw vaste medicatie en bespreek dit tijdens uw afspraak. 
  • Het belmoment dient enkel voor het bespreken van resultaten van onderzoeken of voor korte vragen. Beperk uw vraag aldus tot het nodige. Heeft u meer tijd nodig, gelieve dan een afspraak te maken.
  • Wanneer u komt voor een bloedafname, preoperatief onderzoek (elektrocardiogram), vaccinatie, wondverzorging, bevriezen van wratten, verwijderen van hechtingen/oorproppen, inspuitingen (bv. Prolia), vragen we u om bij voorkeur een afspraak te maken bij onze verpleegkundige Kara. Wegens de toenemende drukte is het niet altijd meer haalbaar dat deze handelingen door de arts zelf worden verricht.
  • Afwezigheidsattest nodig voor school? Ouders van schoolgaande kinderen beschikken doorgaans over attesten om een kortdurende afwezigheid van school zelf te rechtvaardigen.