Menu

Covid-19- en griepvaccinatie

Covid-19- en griepvaccinatie

Dit najaar is het opnieuw mogelijk om u in onze praktijk te laten vaccineren tegen Covid-19 en griep. We organiseren hiervoor aparte vaccinatiemomenten bij onze verpleegkundige Kara. 

Hoe kan u een afspraak maken?

  • TELEFONISCH via het secretariaat (bij voorkeur in de voormiddag tussen 10u en 12u)
     
  • ONLINE:
    - bij 'kies een onderzoek' selecteert u 'covid- of griepvaccinatie'
    - bij 'kies een dokter' selecteert u 'verpleegkundige Kara'

Daar zal u, op de beschikbare data hieronder vermeld, de afspraken zien verschijnen onder 'boek afspraak (covidvaccinatie)' of 'boek afspraak (griepvaccinatie)'. 

COVID (+ GRIEP)VACCINATIE: vanaf 1/10/2024 tot en met 25/10/2024

ENKEL GRIEPVACCINATIE: vanaf 31/10/2024 tot en met 29/11/2024

U kan ook kiezen voor een gelijktijdige toediening van het covid- en griepvaccin. We raden aan dit dan in te plannen vanaf 18/10/2024. Indien u dit wenst, gelieve dit steeds telefonisch te melden aan het secretariaat. Wanneer u online een afspraak inboekt voor covidvaccinatie en u wenst aldus ook op dat moment het griepvaccin, graag bij 'opmerkingen' dit ook vermelden a.u.b. Vergeet niet dat u het griepvaccin zelf moet gaan halen bij de apotheek. 

Verdere bijkomende richtlijnen leest u hieronder:

  • per patiënt dient 1 afspraak gemaakt te worden. Komt u met 2 personen, boek dan aldus 2 aparte afspraken in.
  • het vaccin wordt gezet in de bovenarm. Zorg voor makkelijke kledij a.u.b om alles vlot te laten verlopen.
  • het is aan te raden om het vaccin NIET te laten toedienen indien u ziek bent (zwaar verkouden, koorts,...)
  • het griepvaccin haalt u zelf bij de apotheker zonder voorschrift. Het covidvaccin is ter beschikking in onze praktijk.
  • tijdens deze specifieke vaccinatieafspraak worden er geen andere medische vragen beantwoord. Hiervoor dient u een gewone afspraak te maken bij één van de artsen.
  • na de vaccinatie blijft u idealiter 15 minuten in de buurt van de praktijk, zodat een mogelijke allergische reactie snel kan behandeld worden. 
  • covidvaccinatie is niet mogelijk tijdens de gewone raadpleging, gezien dit telkens per 6 dient opgetrokken te worden en slechts 6 uur houdbaar is na optrekken. Wil u zeker zijn van een covidvaccin? Maak dan een afspraak op de specifieke vaccinatiemomenten.